Sveicināti, Viesis | RSS
Ceturtdiena, 28.03.2024, 21:32
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Hue // Main » Jaunumi. » No Britu salām Latvijai tuvojas stipra vētra
No Britu salām Latvijai tuvojas stipra vētra
LaudansDate: Otrdiena, 03.01.2012, 15:43 | Message # 1
Profs.
Grupa: Administrators
Posti: 117
Reputācija: 2
Īrijā un Lielbritānijā plosās vētra - vēja ātrums brāzmās Īrijas ziemeļrietumu piekrastē sasniedzis 38 metrus sekundē (m/s), Velsas piekrastē reģistrētas brāzmas līdz 42 m/s, liecina meteoroloģiskā informācija.




Vētra skars arī Franciju, Beļģiju, Nīderlandi, Vāciju un Skandināvijas dienvidus. Vairāku valstu piekrastē tiek prognozētas vēja brāzmas līdz 32 m/s, bet Dānijā izplatīts brīdinājums par vēja pastiprināšanos līdz 36 m/s, stiprākā vētra gaidāma naktī uz trešdienu Dānijas ziemeļrietumu piekrastē.

Latvijā pirmā vēja pastiprināšanās gaidāma tuvākajā naktī, kad dienvidu vēja ātrums brāzmās, sākot no valsts rietumiem, sasniegs 12-17 m/s. Vētra Kurzemes rietumu piekrastē sāksies trešdienas rītā, un dienas pirmajā pusē jūras piekrastē gaidāmas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 26-30 m/s.

No jūras attālākos Kurzemes novados, dienas gaitā arī valsts centrālajā daļā dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 17-22 m/s, Ziemeļvidzemes piekrastē pēcpusdienā gaidāmas brāzmas līdz 24 m/s. Savukārt valsts austrumos stiprākais vējš pūtīs tikai trešdienas vakarā, kad tā ātrums brāzmās sasniegs 15-17 m/s.

Ūdens līmeņa pieaugums piekrastē un upju grīvās nebūs lielāks kā vētrās decembra beigās, plūdi nav gaidāmi. Vēja postījumi, visticamāk, būs mazāki nekā pēc 26. un 27.decembra vētras. No vēja vairāk cietīs Kurzeme, savukārt valsts austrumos, kur iepriekš bija lielākie postījumi, šoreiz tie būs minimāli, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz trešdienu, sākot no valsts rietumiem, līs un snigs, trešdien nokrišņi gaidāmi galvenokārt Kurzemē, pievakarē arī citviet valstī. Gaisa temperatūra būs +1..+6 grādi, naktī valsts austrumos -1 grāds.

Slapjš sniegs, lietus un brāzmains vējš gaidāms arī ceturtdien, kad dienvidu vējš brīžiem pastiprināsies līdz 14-19 m/s.

Avots - Apollo


N/A
 
Forums » Hue // Main » Jaunumi. » No Britu salām Latvijai tuvojas stipra vētra
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2024 | Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz