Sveicināti, Viesis | RSS
Ceturtdiena, 28.03.2024, 12:17
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Forums » Hue // Main » Jaunumi. » Latvijas austrumus klāj līdz desmit centimetriem dziļš snieg
Latvijas austrumus klāj līdz desmit centimetriem dziļš snieg
LaudansDate: Otrdiena, 03.01.2012, 15:01 | Message # 1
Profs.
Grupa: Administrators
Posti: 117
Reputācija: 2
Latvijas austrumus klāj līdz desmit centimetriem dziļš sniegs





Pēc pirmdienas sniegputeņa Latvijas galējos austrumos otrdienas rītā saglabājas 7-10 centimetrus (cm) bieza sniega kārta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Biezākā sniega sega otrdienas rītā izmērīta Lubānā - 10 cm. Deviņi centimetri sniega ir Dagdā un Rēzeknē, savukārt Alūksnes un Vidzemes augstieni klāj 4-7 cm bieza sniega kārta. Pirmdienas vakarā sniega sega vietām bija biezāka, bet sniegputenim sekoja lietus un atkala, tādēļ sniega sega saruka.

Naktī, līstot sasalstošam lietum, Alūksnē izveidojās apledojums ar diametru seši milimetri. Pirmdienas vakarā stipri sniga arī Latgales austrumu pierobežā, kur Ciblas novadā saskaņā ar vietējo iedzīvotāju mērījumiem bija 11 cm dziļš sniegs.

Baltkrievijas ziemeļu pilsētā Verhnjadzvinskā, kas atrodas netālu no Latvijas robežas, otrdienas rītā ir 10 cm bieza sniega kārta, kopējais nokrišņu daudzums tur sasniedzis 17 milimetru ūdens ekvivalenta.

Daudz nokrišņu bija arī Daugavpilī - kopumā 11 milimetru - bet tā kā šeit vairāk lija, tad sniega sega pirmdienas vakarā bija tikai četri centimetri, otrdienas rītā tā sarukusi līdz diviem centimetriem. Latvijas rietumu un centrālajā daļā sniega nav nemaz.

Daudzviet Latgalē un Vidzemē otrdienas priekšpusdienā saglabājas migla, redzamība vietām nepārsniedz 300 metru. Gaisa temperatūra visā Latvijā ir 0..+5 grādi, vietām Latgalē un Kurzemē nedaudz līst, valsts rietumu un centrālajā daļā debesis brīžiem skaidrojas.

Avots - DELFI


N/A
 
Forums » Hue // Main » Jaunumi. » Latvijas austrumus klāj līdz desmit centimetriem dziļš snieg
  • Lappuse 1 no 1
  • 1
Meklēšana:

Copyright MyCorp © 2024 | Bezmaksasmājas lapu uzturēšana - uCoz